topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Asian chicken bowl

med ingefärsris och sesammajonnäs

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

1 st

Pak choi

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Ingefära

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3314 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett31.1 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater82.6 g
varav socker19.2 g
Protein44 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära. Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min.

Tillsätt vatten, och koka upp. Tillsätt ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär salladslöki tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor.

Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär oskalad morot i tunna halvmånar.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Hetta upp en ny skvätt olivoljai stekpannan.

Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.

5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och värm upp.

Smaka av med en nypasaltoch peppar. Ta av stekpannan från värmen.

6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar.

Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.