Låt hela familjen smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår smarriga kycklingbowl. Vi vänder kyckling och stekta grönsaker i en smakrik woksås och serverar dem med ingefärsris och en klick krämig sesammajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
1 st
Pak choi
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
2 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
2 tsk
Ingefära
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 st
Salladslök
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Vatten till sås
Riv ingefära (oskalad).
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.
Grovhacka pak choi.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (tillsätt en skvätt olivolja vid behov).
Fräs rödlök, morot och pak choi i 3–4 min, eller tills mjuka.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Tillsätt vitlök och fräs i 1 min, tills väldoftande.
Tillsätt kyckling, woksås och vatten när grönsakerna är genomstekta.
Rör om tills genomvarmt och smaka av med salt och peppar. Ta av stekpannan från värme.
Lägg upp ingefärsris i skålar och toppa med kyckling och grönsaker.
Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök.