topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kycklingbowl

Asiatisk kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajonnäs

Låt hela familjen smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår smarriga kycklingbowl. Vi vänder kyckling och stekta grönsaker i en smakrik woksås och serverar dem med ingefärsris och en klick krämig sesammajonnäs.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

1 st

Pak choi

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 tsk

Ingefära

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3055 kJ
Energi (kcal)730 kcal
Fett23.4 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater89.9 g
varav socker19.1 g
Protein45.1 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära (oskalad).

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka pak choi.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt.

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då. Lägg över på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek grönsaker
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (tillsätt en skvätt olivolja vid behov).

Fräs rödlök, morot och pak choi i 3–4 min, eller tills mjuka.

Krydda med salt och en nypa peppar.

Tillsätt vitlök och fräs i 1 min, tills väldoftande.

Tillsätt kyckling
5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten när grönsakerna är genomstekta.

Rör om tills genomvarmt och smaka av med salt och peppar. Ta av stekpannan från värme.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris i skålar och toppa med kyckling och grönsaker.

Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök.