topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asian Style Poke Bowl

Asian Style Poke Bowl

med avokado, chilidressing, sojastekta skogschampinjoner och kikärtor

Upptäck en värld av smaker i ditt eget kök med en globalt inspirerad middag. Säg aloha ikväll till denna poke bowl, hawaiis variant av rissallad som vår kock Sara gett en asiatisk twist. Framför dig har du en fräsch och mättande maträtt med färgglada ingredienser och stora smaker. Pricken över i kommer i form av ett enkelstekt ägg med solsidan upp.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

Gurka

25

Ketchup

1

Koriander

150

Gräddfil

1

Morot

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Kikärtor

150

Jasminris

1

Gurka, piccolo

200

Skogschampinjoner

½

Ingefära

10

Sesamfrön

½

Chiliflakes

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

½

Lime

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

1

Smör

2

Ägg

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)569 kcal
Energi (kJ)2380 kJ
Fett16.93 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater80.2 g
varav socker4.7 g
Protein20.66 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Pressa vitlök. Skala och riv ingefära [2 tsk, 2 pers | 4 tsk, 4 pers]. Smält smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris och vatten* (se ingredienslistan) och koka upp. Sänk till låg värme, lägg på ett lock och låt sjuda 10-15 min tills riset är klart.

Förbered avokadosallad
2

Skär gurka och avokado i 1 cm stora bitar. Dela lime i klyftor. Blanda gurka, avokado, sesamfrön och limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. 

Förbered grönsaker
3

Riv morot i långa remsor med en grönsaksskalare. Kvarta champinjoner. Skär rödlök i tunna klyftor. Skölj kikärtorna under kallt vatten och grovhacka dem (alternativt använd en stavmixer). Finhacka koriander.

Fräs kikärtor
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 2-3 min. Tillsätt svampen och fräs i 5-7 min. Tillsätt sojasås och kikärtor och stek ytterligare i 5-7 min. Ta av stekpannan från värmen, blanda ner koriander, en nypa salt* och peppar*. Lägg grönsakerna i en skål och ställ åt sidan. Ställ tillbaka pannan och enkelstek ett ägg*, 5-7 min.

Blanda chilidressing
5

Blanda gräddfil, ketchup och chili flakes (starka!) i en skål. Smaksätt med en skvätt limejuice och en nypa salt* och peppar*. TIPS: Ta det lugnt med chilin om du vill ha en mild chilidressing.

Servera
6

Lägg upp riset i djupa tallrikar och placera avokadosallad, morotsstrimlor och svamp- och kikärtsblandningen i varsitt hörn. Lägg ägget ovanpå som kronan på verket, ringla över chilidressing och avsluta med en nypa salt* och peppar*. Servera med limeklyftor vid sidan av.