Ikväll svänger vi ihop en snabblagad vegetarisk rätt, med asiatisk rostad blomkål i huvudrollen. Vi serverar vår blomkål med ett spännande vitlöksris, som även innehåller ingefära. Ett fräscht tillbehör är en både söt och syrlig mangoslaw med sojasås, salladslök, lime, koriander, mynta och kål. Vi toppar härligheterna med en spicy srirachamajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
150
Jasminris
550
Blomkål
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Mango
1
Salladslök
1
Mynta & koriander
1
Ekologisk lime
150
Förskuren spetskål
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
3
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft). Skär blomkål i 3 cm stora buketter, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills gyllene, 20-25 min.
Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris, och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Skala och skär mango på längden en bit från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Finhacka mynta och koriander.
Blanda spetskål, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en skål och massera med händerna i 30 s.
Blanda ner sojasås [1/2 paket, 2P], mango, salladslök, limezest, en generös skvätt limejuice, hälften av koriander och hälften av myntan med spetskålen.
Lägg upp vitlöksris och mangosalsa i skålar och toppa med asiatisk blomkål. Garnera med resterande koriander och resterande mynta. Servera med srirachamajonnäs och limeklyftor att pressa över.