topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med vitlöksris och söt mangosalsa

I kväll svänger vi ihop en snabblagad vegetarisk rätt, med asiatisk rostad blomkål i huvudrollen. Vi serverar vår blomkål med ett spännande vitlöksris, som även innehåller ingefära. Ett fräscht tillbehör är en både söt och syrlig mangoslaw med sojasås, salladslök, lime, koriander, mynta och kål. Vi toppar härligheterna med en spicy srirachamajo!

Taggar:
Vegetarisk
<650 kcal 2P-baserat
Plantbaserat
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Lime

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Mango

550 g

Blomkål

150 g

Jasminris

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2712 kJ
Energi (kcal)648 kcal
Fett22.4 g
varav mättat4 g
Kolhydrater91.3 g
varav socker22.7 g
Protein16.2 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skär blomkål i 2 cm små buketter och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, asiatisk woksås, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen tills gyllene, 20–30 min.

Koka ris
2

Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.

Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök och ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt och grönt
3

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Finhacka salladslök. 

Skär lime i klyftor.

Finhacka mynta- och korianderblad.

Förbered kål
4

Blanda kål och salt i en medelstor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Gör mangoslaw
5

Rör ner sojasås, mango, salladslök, en generös skvätt limesaft och hälften av örterna i skålen med kål.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris och mangoslaw i skålar och toppa med asiatisk blomkål.

Garnera med resterande mynta och koriander.

Servera med srirachamajo och limeklyftor att pressa över.