I kväll svänger vi ihop en snabblagad vegetarisk rätt, med asiatisk rostad blomkål i huvudrollen. Vi serverar vår blomkål med ett spännande vitlöksris, som även innehåller ingefära. Ett fräscht tillbehör är en både söt och syrlig mangoslaw med sojasås, salladslök, lime, koriander, mynta och kål. Vi toppar härligheterna med en spicy srirachamajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Lime
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Mango
550 g
Blomkål
150 g
Jasminris
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till slaw
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skär blomkål i 2 cm små buketter och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, asiatisk woksås, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen tills gyllene, 20–30 min.
Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.
Hetta upp smör i en stor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök och ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Finhacka salladslök.
Skär lime i klyftor.
Finhacka mynta- och korianderblad.
Blanda kål och salt i en medelstor skål.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Rör ner sojasås, mango, salladslök, en generös skvätt limesaft och hälften av örterna i skålen med kål.
Lägg upp vitlöksris och mangoslaw i skålar och toppa med asiatisk blomkål.
Garnera med resterande mynta och koriander.
Servera med srirachamajo och limeklyftor att pressa över.