Vad ska vi äta i kväll? Låt oss fresta med en fantastisk fläskgryta med kokosmjölk och asiatiska smaker till middag. Vi steker fläskkött, broccoli, morot och vitlök och tillsätter sedan kokosmjölk, kycklingbuljong och limesaft för att laga vår gryta. Sedan serverar vi den med fluffigt jasminris som kokats med citrongräs och toppar med chiliflakes. Så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Citrongräs
150 g
Jasminris
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
250 g
Broccoli
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Kycklingbuljong
1 g
Chiliflakes
1 st
Lime
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 5)
3 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Vatten (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Banka citrongräs [1/2 st, 2P] med en träsked.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar.
Finhacka morot (oskalad).
Skär lime i klyftor.
Skär kött i 1 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Hetta upp en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min, tills brynt och genomstekt. Lägg över i en skål.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek morot och broccoli i 4–5 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1–2 min, eller tills väldoftande.
Rör i kokosmjölk, kycklingbuljong, vatten [2 msk | 4 msk] och sojasås i stekpannan. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
Tillsätt socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och en generös skvätt limesaft. Rör ner kött.
Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskgryta.
Garnera med chiliflakes och pressa över resterande limeklyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.