Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Vi serverar vår underbara fläskwok med färgstarkt grönsaksris med pak choi och morot, krämig svart sesammajo, koriander och limeklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskkotlett hel
2 st
Morot
150 g
Basmatiris
1 st
Pak choi
1 st
Lime
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 portionspåse
Koriander
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet är absorberat. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Skär lime i klyftor. Tärna fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och lägg över i en skål.
Tillsätt fläskkött till stekpannan och krydda det med en nypa salt* och peppar. Stek i 3-4 min, och ta av från värme. Tillsätt asiatisk woksås, en skvätt vatten* och en skvätt limejuice när köttet är färdigstekt och låt såsen värmas upp.
Grovhacka koriander. Rör om i det färdigkokta riset med en gaffel, och blanda det med pak choi och morot.
Lägg upp ris och fläskkött på tallrikar. Toppa med sås och koriander. Servera med svart sesammajonnäs och limeklyftor.