topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk fläskwok

Asiatisk fläskwok

med grönsaksris och färsk koriander

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås och lime. Vi serverar vår underbara fläskwok med färgstarkt grönsaksris med pak choi och morot, krämig svart sesammajo, koriander och limeklyftor.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

150 g

Långkornigt vitt ris

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Lime

1 st

Pak choi

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3313 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett32.7 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater88.6 g
varav socker18.9 g
Protein38.3 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär pak choi i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt. 

Skär lime i klyftor.

Skär kött i 2 cm stora strimlor på en separat skärbräda och krydda det med salt. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pak choi och morot med en nypa salt och peppar i 3–4 min, tills mjuka. Ställ åt sidan i en skål.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min, tills brynt och genomstekt.

Ta av stekpannan från värme, rör i asiatisk woksås, vatten och en skvätt limesaft och låt såsen värmas upp.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda grönsaksris
5

Under tiden, grovhacka koriander.

Blanda färdigkokt ris med pak choi och morot i kastrullen.

Servera
6

Lägg upp ris på tallrikar och toppa med fläsk.

Ringla över sås och strö över koriander. 

Servera med sesammajonnäs och resterande limeklyftor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image