Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås och lime. Vi serverar vår underbara fläskwok med färgstarkt grönsaksris med pak choi och morot, krämig svart sesammajo, koriander och limeklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
1 portionspåse
Koriander
150 g
Långkornigt vitt ris
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Lime
1 st
Pak choi
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
2 st
Morot
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär pak choi i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime i klyftor.
Skär kött i 2 cm stora strimlor på en separat skärbräda och krydda det med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pak choi och morot med en nypa salt och peppar i 3–4 min, tills mjuka. Ställ åt sidan i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min, tills brynt och genomstekt.
Ta av stekpannan från värme, rör i asiatisk woksås, vatten och en skvätt limesaft och låt såsen värmas upp.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, grovhacka koriander.
Blanda färdigkokt ris med pak choi och morot i kastrullen.
Lägg upp ris på tallrikar och toppa med fläsk.
Ringla över sås och strö över koriander.
Servera med sesammajonnäs och resterande limeklyftor.