Kyckling behöver inte vara torrt och tråkigt; i detta recept har vi smaksatt med en läcker marinad med asiatiska influenser av soja, ingefära, lime och honung med ett litet sting av chili. Även riset har fått smakfull kärlek och serveras med en aromatisk vitlökstouch. Toppa rätten med knapriga jordnötter och du har en kulinarisk middag att se fram emot!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
1
Zucchini
150
Jasminris
1
Röd chili
1
Ekologisk lime
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
20
Jordnötter
300
Strimlad kycklingbröstfilé
2
Morot
1
Salladslök
1
Olivolja (steg 3)
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Skala och pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela lime i klyftor. Skiva chili tunt. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar.
Blanda ingefära, chili, honung, sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [1/2 msk | 1 msk] till en marinad. TIPS: Det går även utmärkt att skippa eller strö chilin över maten innan servering istället för att använda dem i marinaden.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills genomstekt, 5-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt hälften av salladslöken och stek i ytterligare 2-3 min. För över till en skål. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan och fräs morot och zucchini tills mjuka, 4-5 min. Tillsätt kycklingen och salladslöken samt marinaden och fräs ihop tills uppvärmt, 2-3 min.
Fördela vitlöksris, grönsaker och kyckling mellan era tallrikar. Toppa med jordnötter och resterande salladslök, och servera med limeklyftor.