topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med söt mangosalsa och salladslöksris

I kväll lagar vi asiatisk kyckling! Vi marinerar kyckling i asiatisk woksås innan den steks. Under tiden kokar vi ris som blandas med salladslök. Vi gör även en superfräsch mangosalsa, som har en perfekt balans av sött och syrligt. Vi toppar med en krämig sojamajonnäs, och så är det bara att hugga in!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Röd chili

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

½ st

Mango

2 st

Salladslök

150 g

Jasminris

280 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till salsa

½ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3205 kJ
Energi (kcal)766 kcal
Fett30.1 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker18.3 g
Protein40.7 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en kastrull på medelhög värme.

Fräs hälften av salladslöken i 1–2 min.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Skär rädisor i 2 cm tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Kärna ur och finhacka chili. 

Blanda mangosalsa
3

Blanda mango, rädisor, resterande salladslök (spara lite till garnering), chili och en generös skvätt limesaft i en skål. Krydda med salt och en nypa peppar och sätt åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kyckling
4

Blanda kyckling, asiatisk woksås och salt i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sojamajonnäs
5

Under tiden, blanda majonnäs och sojasås i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp salladslöksris och asiatisk kyckling i skålar.

Toppa med mangosalsa, sojamajonnäs och salladslök.

Servera med limeklyftor.