Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, asiatisk woksås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
2 st
Vitlöksklyfta
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
150 g
Basmatiris
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
2 tsk
Ingefära
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 st
Salladslök
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till sås
2 msk
Vatten till sås
Riv ingefära (oskalad) fint.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1–2 min.
Tillsätt vatten, och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär rödlök i tunna skivor.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp stekpannan på medelhög värme (tillsätt en skvätt olivolja vid behov).
Fräs rödlök, morot och paprika i 3–4 min. Krydda med salt och en nypa peppar.
Tillsätt vitlök och fräs i 1 min, tills väldoftande.
Tillsätt kyckling, woksås, salt och vatten till stekpanna när grönsakerna är mjuka. Rör om och värm upp.
Ta av stekpannan från värmen.
Lägg upp ingefärsris, kyckling och grönsaker i skålar.
Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök.