topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kycklingbowl

Asiatisk kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajonnäs

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, asiatisk woksås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

2 st

Vitlöksklyfta

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 tsk

Ingefära

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sås

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3374 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett30.6 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker22.4 g
Protein44.7 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1–2 min.

Tillsätt vatten, och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med salt.

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då. Lägg över på en tallrik. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek grönsaker
4

Hetta upp stekpannan på medelhög värme (tillsätt en skvätt olivolja vid behov).

Fräs rödlök, morot och paprika i 3–4 min. Krydda med salt och en nypa peppar.

Tillsätt vitlök och fräs i 1 min, tills väldoftande.

Tillsätt kyckling
5

Tillsätt kyckling, woksås, salt och vatten till stekpanna när grönsakerna är mjuka. Rör om och värm upp.

Ta av stekpannan från värmen.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris, kyckling och grönsaker i skålar.

Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök.