Sweet, sticky, and with a kick of heat, the delicious sauce in this stir-fry is nothing short of a flavour miracle. Mangetout, sesame seeds and peanuts give a beautiful texture to the dish whilst ginger, garlic and coriander keep things fresh. This sizzling dish is guaranteed to become a household favourite in no time at all.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2
Vitlöksklyfta
2
Salladslök
200
Sockerärtor
½
Ingefära
1
Röd chili
100
Nudlar
12.5
Honung
Strimlad kycklinglårfilé
1
Koriander
10
Sesamfrön
20
Jordnötter
1
Olivolja
1
Vatten
Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Ansa sockerärtor. Skiva salladslök tunt. Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers]i det nu kokande vattnet. Låt koka i 7-8 min. Häll av nudlarna i en sil och häll över en skvätt olja*. VIKTIGT I REMPS:
Blanda vitlök, ingefära, chili (stark!), sojasås, sesamfrön, olivolja*, honung [1/2 paket, 2 pers] och vatten* (se ingredienslistan) i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna i 5 min och krydda med salt* och peppar*. Lägg i sockerärtor och hälften av salladslöken. Fräs i ytterligare 5 min. TIPS: Stek kycklingen i omgångar om du har en liten stekpanna. Kycklingen ska riktigt stekas och inte kokas.
Häll i såsen i stekpannan när kycklingen är genomstekt och sockerärtorna är möra. Värm upp såsen under omrörning i 1-2 min. Lägg därefter i de kokta nudlarna. Rör om tills stekhett, ytterligare 1-2 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Grovhacka koriander och jordnötter.
Servera sesamkycklingen med nudlar i skålar. Strö över koriander, jordnötter, resterande salladslök och chili om du har över.