Ikväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka citrongräsris. Samtidigt steker vi nötfärs och pak choi tillsammans med fisksås, sojasås, hoisinsås, limejuice och koriander. Vi toppar vår kryddiga nötfärsbowl med sesamfrön och srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Koriander
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
5
Fisksås
(Innehåller Fisk)
1
Morot
150
Basmatiris
1
Lime
30
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
½
Citrongräs
1
Pak choi
½
Olivolja (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
Banka citrongräs [1/2 st, 2P] med en träsked. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. Plocka bort citrongräs innan servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka koriander.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön i 2-3 min, tills gyllene. Lägg över i en skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i stekpannan på medelhög värme.
Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Rör i pak choi, fisksås, sojasås, hoisinsås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], peppar och en generös skvätt limejuice med köttfärsen. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och pak choi har mjuknat.
Rör i hälften av koriandern precis innan servering.
Lägg upp citrongräsris, morot och nötfärs i skålar.
Toppa med sesamfrön, resterande koriander och en klick srirachamajonnäs.