Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker räkor och wokmix med ljuvliga kryddor. Sen rör vi i sojasås, kokosmjölk och nudlar. Vi toppar härligheterna med färsk koriander, spicy chiliolja och knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Udonnudlar
(Innehåller Gluten)
8
Ga-Laksa
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
200
Kokosmjölk
1
Chiliflakes
1
Vitlöksklyfta
1
Koriander
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
200
Wokmix
1
Olivolja (steg 1)
½
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Vatten (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4-6 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, chili, olivolja [1 msk I 2 msk] och en nypa salt i en liten skål, och ställ åt sidan.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor och wokmix med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3-4 min, tills grönsaker är lätt mjuka.
Rör i Ga-Laksa och sjud i 30 sek, tills väldoftande.
Rör i sojasås, kokosmjölk och vatten [1 dl | 2 dl] i stekpannan.
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och räkor är genomstekta.
Precis innan servering, rör i nudlar och smaka av med salt och peppar.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp nudelwok i skålar.
Toppa med korianderblad, ringla över chiliolja och strö över jordnötter.