Asiatisk räknudelwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk räknudelwok

Asiatisk räknudelwok

med färsk koriander och spicy chiliolja

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat med massor av spännande ingredienser. Vi steker räkor och wokmix med ljuvliga kryddor. Sen rör vi i sojasås, kokosmjölk och nudlar. Vi toppar härligheterna med färsk koriander, spicy chiliolja och knapriga jordnötter.

Taggar:
Stark
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Jordnötter
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Udonnudlar

(Innehåller Gluten)

8

Ga-Laksa

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200

Kokosmjölk

1

Chiliflakes

1

Vitlöksklyfta

1

Koriander

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

200

Wokmix

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

½

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)724 kcal
Energi (kJ)3030 kJ
Fett36.2 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater69 g
varav socker8.3 g
Protein28.9 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4-6 min, eller tills mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, chili, olivolja [1 msk I 2 msk] och en nypa salt i en liten skål, och ställ åt sidan.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek räkor och wokmix
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor och wokmix med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3-4 min, tills grönsaker är lätt mjuka. 

Rör i Ga-Laksa och sjud i 30 sek, tills väldoftande.

 

Laga sås
3

Rör i sojasås, kokosmjölk och vatten [1 dl | 2 dl] i stekpannan. 

Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och räkor är genomstekta.

Precis innan servering, rör i nudlar och smaka av med salt och peppar.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Lägg upp nudelwok i skålar.

Toppa med korianderblad, ringla över chiliolja och strö över jordnötter.