Fräscht, gott och snabblagat är dagens melodi, och denna asiatiska sallad lämnar ingen besviken. Krispig spetskål, riven rödbeta och grönkål blandas med skuren paprika, salladslök och gemsallad till en matig sallad, och apelsinbitar står för frisk och färgglad syra. Servera med stekt ägg och toppa med chili, koriander och cashewnötter, och så rättens största behållning - den ruskigt goda jordnötsdressingen som gör varje tugga till ren njutning.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Koriander
1
Ingefära
1
Lime
1
Röd paprika
1
Salladslök
90
Sallad
1
Apelsin
100
Sataysås
(Innehåller Soja, Jordnötter, Fisk, Gluten)
1
Röd chili
150
Kålmix
20
Cashewnötter
2
Ägg
½
Socker
Skala och riv ingefära. Riv limezest och dela limen i klyftor. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Skär eller riv gemsalladen i stora bitar. Grovhacka koriander och cashewnötter. Skala och skär apelsin i 1 cm stora bitar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min, eller tills den doftar ljuvligt och inte längre är rå.
Överför ingefäran till en skål och blanda den med sataysås, limezest, en skvätt limejuice, socker* och sojasås. Blanda väl.
Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme och hetta upp en ny skvätt olivolja*. Stek ägg* i 3-6 min, beroende på hur du föredrar dem.
Kärna ur och skiva chili tunt. Blanda kålmix, paprika, salladslök, gemsallad, apelsinbitar och hälften av koriandern i en stor salladsskål. Tillsätt 1/4 av jordnötsdressingen, en skvätt limejuice och blanda runt.
Fördela den krispiga asiatiska salladen mellan era tallrikar och toppa med stekt ägg. Garnera med cashewnötter, chili (starkt!) och resterande koriander. Servera med jordnötsdressig och limeklyftor vid sidan av.