Ikväll går den kulinariska resan till Asien och ni kan se fram emot spännande asiatiska räktacos. Vi fyller våra tortillas med morot, rödkål, räkor och pico de gallo, som är en spansk, rå salsa. Vi toppar härligheterna med koriander och hemmalagad bang bang-sås gjord av sweet chillisås, srirachamajonnäs och limejuice.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 portionspåse
Koriander
½ st
Lime
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
2 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
40 g
Sweet chilisås
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Rödlök
Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).
Tärna gurka och tomat i 1 cm stora bitar.
Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka rödlök.
Plocka korianderblad.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda tomat, gurka, rödlök, koriander, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Grovhacka räkor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor, Jorden runt [1/2 paket, 2P] och en nypa salt i 2-3 min, tills räkor är gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Blanda sweet chilisås, srirachamajonnäs, en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Ställ fram alla ingredienser på matbordet.
Fyll tortillas med morot, rödkål, pico de gallo och räkor.
Prressa över limejuice och ringla sedan över generöst med bang bang-sås.