Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Asien, och lagar salladswraps. Vi bygger våra salladswraps med en linsmix med ingefära, vitlök, morot, paprika och asiatisk woksås. Underbart tillbehör är en krispig rissallad med sojasås, rödkål, jordnötter och paprika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Ingefära
1 st
Morot
150 g
Basmatiris
50 g
Röda linser
(Kan innehålla Gluten)
1 st
Paprika
1 st
Sallad
1 portionspåse
Koriander
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
75 g
Rödkål, förskuren
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
1 msk
Olivolja (steg 1)
2 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Smör (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [½ st, 2P] fint. Riv morot (oskalad). Skölj linser. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek ingefära, morot och hälften av vitlöken i 2-3 min. Tillsätt vatten* [2 dl | 4 dl] och koka upp. Tillsätt linser och koka under lock i 15 min på medellåg värme. Ta av locket och koka tills allt vatten har absorberats.
Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en ny medelstor kastrull på medelvärme. Fräs resterande vitlök i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar. Dra försiktigt av blad från gemsallad, tvätta dem, dutta dem torra med hushållspapper och låt dem lufttorka. Finhacka koriander. Grovhacka jordnötter.
Blanda sojasås, rödkål, jordnötter och hälften av paprikan med färdigt ris i kastrullen.
Blanda asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], resterande paprika och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] med färdiga linser i kastrullen. Krydda med peppar*.
Lägg upp rissallad i skålar. Fyll salladsblad med linsmix. Garnera med koriander och servera med svart sesammajonnäs.