Asiatiska salladswraps
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska salladswraps

Asiatiska salladswraps

med aromatisk rissallad och röda linser

Ikväll tar vi en kulinarisk resa till Asien, och lagar salladswraps. Vi bygger våra salladswraps med en linsmix med ingefära, vitlök, morot, paprika och asiatisk woksås. Underbart tillbehör är en krispig rissallad med sojasås, rödkål, jordnötter och paprika.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Jordnötter
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

1 st

Morot

150 g

Basmatiris

50 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

1 st

Paprika

1 st

Sallad

1 portionspåse

Koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

75 g

Rödkål, förskuren

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

2 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Smör (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3371 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett36 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater94 g
varav socker20.4 g
Protein23.2 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka linser
1

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [½ st, 2P] fint. Riv morot (oskalad). Skölj linser. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek ingefära, morot och hälften av vitlöken i 2-3 min. Tillsätt vatten* [2 dl | 4 dl] och koka upp. Tillsätt linser och koka under lock i 15 min på medellåg värme. Ta av locket och koka tills allt vatten har absorberats.

Koka ris
2

Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en ny medelstor kastrull på medelvärme. Fräs resterande vitlök i 1-2 min, tills väldoftande. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Förbered råvaror
3

Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar. Dra försiktigt av blad från gemsallad, tvätta dem, dutta dem torra med hushållspapper och låt dem lufttorka. Finhacka koriander. Grovhacka jordnötter.

Blanda rissallad
4

Blanda sojasås, rödkål, jordnötter och hälften av paprikan med färdigt ris i kastrullen.

Blanda linsmix
5

Blanda asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], resterande paprika och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] med färdiga linser i kastrullen. Krydda med peppar*.

Servera
6

Lägg upp rissallad i skålar. Fyll salladsblad med linsmix. Garnera med koriander och servera med svart sesammajonnäs.