Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vårt asiatiska fläsk med krämiga nudlar. Den här kryddiga rätten bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt för en snabb och välsmakande måltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
300 g
Fläskkotlett hel
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
8 g
Ga-Laksa
1 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
180 ml
Kokosmjölk
1 msk
Olja till chiliolja
¼ tsk
Salt till chiliolja
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 dl
Vatten till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Skär rödlök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Blanda vitlök, chiliflakes, olivolja och salt i en liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött med morot, lök, salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills lätt brynt.
Vänd ner paprika och Ga-Laksa och stek i ytterligare 30 sek.
Rör ner sojasås, kokosmjölk och vatten. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat och köttet är genomstekt.
Vänd ner nudlar och smaka av med salt och peppar precis före servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp nudlar i skålar och garnera med plockade korianderblad.
Toppa med chili- och vitlöksolja och jordnötter.