Ikväll går den kulinariska resan till Asien, och vi frestar med pulled pork som har fått sjuda med vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja. Vi serverar vår asiatiska pulled pork med fluffigt ris, en fräsch sallad med tomat och morot, asiatisk majo, saltade jordnötter, och färsk mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Långkornigt vitt ris
300
Pulled pork
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Morot
1
Tomat
60
Salladsmix
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1
Mynta & koriander
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Placera kött, sky från förpackningen och Ginger Ninja i en kastrull.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10-12 min.
Använd 2 gafflar för att riva köttet tills det är helt strimlat.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Skölj salladsmix.
Grovhacka tomat.
Blanda sallad, tomat, morot, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp ris och grönsakssallad på tallrikar, och toppa ris med pulled pork.
Strö över mynta- och korianderblad.
Servera med asiatisk majonnäs och saltade jordnötter.