Aubergine- och paprikapasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine- och paprikapasta

Aubergine- och paprikapasta

med kryddad tomatsås och pangrattato

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar tomat, rödlök, paprika, vitlök och aubergine och blandar dem sen till en ljuvlig sås tillsammans med tomatpuré, grönsaksbuljong och rigatoni. Vi toppar härligheterna med hemlagad, krispig pangrattato med basilika och ost.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

125

Körsbärstomater

2

Vitlöksklyfta

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Rödlök

1

Basilika

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Tomatpuré

1

Aubergine

1

Paprika

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Socker (steg 5)

½

Salt (steg 5)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)577 kcal
Energi (kJ)2415 kJ
Fett9.27 g
varav mättat3 g
Kolhydrater96.89 g
varav socker23.6 g
Protein21.81 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Baka panko
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Placera panko på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja [1/2 msk | 1 msk] och krydda med en nypa salt och peppar.

Baka i ugnen i 3-4 min, tills gyllene och krispig. Ställ åt sidan i en skål.

Förbered grönsaker
2

Halvera körsbärstomater.

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka basilika.

Skala vitlök.

Tärna aubergine i 2 cm stora bitar.

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Rosta grönsaker
3

Placera tomater och lök på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, balsamvinäger, en nypa salt och peppar.

Placera paprika och aubergine på den andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. 

Rosta allt i ugnen i 20-25 min, tills mjuka.

Placera vitlöksklyftor på tomat och lök när det återstår 15 min av tillagningstiden.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, tills ‘al dente’.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.Tillsätt rostad tomater, vitlök, lök, tomatpuré, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Stek i 1-2 min. Mosa tomater, lök och vitlök med en gaffel. 

Rör i pastavatten, grönsaksbuljong och pasta. Tillsätt i rostad paprika och aubergine, och rör ihop.

Rör i riven ost och basilika med rostad panko precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp aubergine- och paprikapasta i skålar.

Strö över pangrattato.