Avokado- och baconbagel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avokado- och baconbagel

Avokado- och baconbagel

2 portioner | med vispad ricotta

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. En rostad bagel med lyxig fyllning är det perfekta sättet att starta helgen på. Vi vispar ricotta med olivolja och kombinerar den fluffiga blandningen med sprött bacon, avokado och tomat.

Allergener:
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Avokado

2 st

Tomat

125 g

Bacon, skivor

2 st

Sesambagel

(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till dressing

½ tsk

Salt till dressing

2 msk

Smör till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3691 kJ
Energi (kcal)882 kcal
Fett53.6 g
varav mättat24 g
Kolhydrater68.5 g
varav socker12.1 g
Protein27.8 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta bacon
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Rosta bagels
2

Dela på bagels.

Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.

Baka i ugnen i 6–8 min, eller tills rostade och gyllene.

TIPS: Våra bagels kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dem.

Vispa ricotta
3

Under tiden, blanda ricotta, olivolja, salt och en nypa peppar i en skål. Vispa i 1 min, eller tills slätt.

Skär soltorkad tomat i tunna skivor.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokado ur skalet med en sked, och skär det i 1/2 cm tunna skivor.

TIPS: du kan använda en sax för att dela tomaterna lättare.

Servera
4

Bre smör på bagelhalvorna.

Placera med ett lager avokado och soltorkad tomat på brödets bottenhalva. Krydda med en nypa salt.

Toppa med bacon, ricotta och den övre bagelhalvan.