Avokado- och rostad paprikasallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Avokado- och rostad paprikasallad

Avokado- och rostad paprikasallad

med grekisk salladsost och basilikapesto

Kvällens middag blir en vackert färgglad och härligt matig sallad med medelhavssmaker. Vi ugnsrostar potatis och paprika och vänder dem tillsammans med färsk spenat och körsbärstomater i en balsamicodressing. Sedan toppar vi med skivad avokado, smulad grekisk salladsost, pumpakärnor och en egengjord basilikapesto. Dags att sätta sig till bords!

Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Avokado

125 g

Körsbärstomater

4 g

Medelhavets Pärla

30 g

Spenat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till dressing

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

2 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3244 kJ
Energi (kcal)775 kcal
Fett48.6 g
varav mättat16.1 g
Kolhydrater58.6 g
varav socker14.2 g
Protein21.1 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered grönsaker
2

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Skölj spenat.

Finhacka basilika.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Rosta paprika
3

Tillsätt paprika på plåten när det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid.

Vänd runt och rosta i resterande 10 min.

Blanda dressing
4

Blanda balsamvinäger, socker, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Blanda basilika, vitlök, finriven ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
5

Ta ut färdiga grönsaker från ugnen och låt svalna i 2–3 min.

Vänd ner rostade grönsaker, körsbärstomater och spenat i skålen med balsamvinägerdressing.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och smula över salladsost.

Toppa med pumpakärnor, avokado och basilikapesto.