Överraska barnen med bacon-mumifierad kyckling. Vi lindar in kyckling i bacon och gör små ögon av ketchup så de liknar små mumier. Vi serverar vår mumiekyckling med vitlöksmos som skrämmer bort vampyrerna, och en farligt god löksås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
62.5 g
Bacon, skivor
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Lök
100 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot
150 g
Haricots verts
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med crème fraiche [1/2 paket, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Ansa haricots verts.
Skär lök i tunna skivor.
Placera morot och haricots verts på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 10-15 min, tills mjuka.
Linda in kyckling i bacon [½ paket, 2P].
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 1-2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 5-6 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, smält smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.
Stek lök i 4-5 min, eller tills mjuk.
Rör i brunsås och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 1-2 min, tills genomvarm.
Smaka av med salt och peppar.
Finhacka gräslök.
Lägg upp vitlöksmos och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla över löksås och toppa med kyckling.
Garnera med gräslök.
HALLOWEEN TIPS: Placera två små klickar ketchup på på varje kyckling, så det liknar mumier med blodiga, skrämmande ögon.