Bacon-mumifierad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bacon-mumifierad kyckling

Bacon-mumifierad kyckling

med löksås och rostade grönsaker

Överraska barnen med bacon-mumifierad kyckling. Vi lindar in kyckling i bacon och gör små ögon av ketchup så de liknar små mumier. Vi serverar vår mumiekyckling med vitlöksmos som skrämmer bort vampyrerna, och en farligt god löksås.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

62.5 g

Bacon, skivor

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Lök

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

150 g

Haricots verts

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3016 kJ
Energi (kcal)721 kcal
Fett33.1 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater60.5 g
varav socker13.8 g
Protein46.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga potatismos
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. 

Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med crème fraiche [1/2 paket, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

Rosta grönsaker
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Ansa haricots verts.

Skär lök i tunna skivor.

Placera morot och haricots verts på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 10-15 min, tills mjuka. 

Tillaga kyckling
3

Linda in kyckling i bacon [½ paket, 2P].

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 1-2 min per sida, eller tills brynt. 

Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 5-6 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga löksås
4

Under tiden, smält smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Stek lök i 4-5 min, eller tills mjuk.

Rör i brunsås och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 1-2 min, tills genomvarm.

Smaka av med salt och peppar.

Förbered gräslök
5

Finhacka gräslök.

Servera
6

Lägg upp vitlöksmos och rostade grönsaker på tallrikar. 

Ringla över löksås och toppa med kyckling. 

Garnera med gräslök. 

HALLOWEEN TIPS: Placera två små klickar ketchup på på varje kyckling, så det liknar mumier med blodiga, skrämmande ögon.