Bacon- och getostsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bacon- och getostsallad

Bacon- och getostsallad

med rostade rotfrukter och färskt päron

Kvällens middag blir en härligt matig sallad med massor av spännande smaker och konsistenser. Vi ugnsrostar potatis och rödbeta med färsk rosmarin och vänder dem sedan i en smakrik citron- och senapsdressing tillsammans med päron, rucola och lök. Knaprig bacon, rostade valnötter och krämig smulad getost på toppen gör dagens rätt komplett.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Nötter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Bacon, skivor

½ st

Rosmarin

2 st

Rödbeta

300 g

Potatis

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Päron

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

40 g

Rucola

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

½ st

Citron

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

2 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3200 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett49.5 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater54.9 g
varav socker20.8 g
Protein25.2 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Finhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rosmarin och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Gör citrondressing
2

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P]. 

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. 

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], senap, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Vänd ner rödlök och ställ åt sidan. 

Rosta bacon
3

När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Förbered sallad
4

Under tiden, skölj rucola.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

När det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid, placera valnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid, 4–5 min.

Blanda sallad
5

Låt färdiga rotfukter svalna något.

Grovhacka valnötter och bacon.

Rör ner ner rostade rotfrukter, päron och rucola i skålen med citrondressing och lök precis innan servering. Tillsätt olivolja [2 msk | 4 msk], krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar.

Toppa med smulad getost, valnötter och bacon.