Kvällens middag blir en härligt matig sallad med massor av spännande smaker och konsistenser. Vi ugnsrostar potatis och rödbeta med färsk rosmarin och vänder dem sedan i en smakrik citron- och senapsdressing tillsammans med päron, rucola och lök. Knaprig bacon, rostade valnötter och krämig smulad getost på toppen gör dagens rätt komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Bacon, skivor
½ st
Rosmarin
2 st
Rödbeta
300 g
Potatis
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Päron
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
40 g
Rucola
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
½ st
Citron
½ st
Rödlök
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
2 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Finhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].
Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rosmarin och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], senap, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Vänd ner rödlök och ställ åt sidan.
När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
När det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid, placera valnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid, 4–5 min.
Låt färdiga rotfukter svalna något.
Grovhacka valnötter och bacon.
Rör ner ner rostade rotfrukter, päron och rucola i skålen med citrondressing och lök precis innan servering. Tillsätt olivolja [2 msk | 4 msk], krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vänd runt.
Lägg upp sallad i skålar.
Toppa med smulad getost, valnötter och bacon.