topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconlindad kyckling

Baconlindad kyckling

med lökskysås och rostade grönsaker

Dags att laga en enkel och god middag som med små medel blir extra lyxig! Vi lindar kycklinginnerfilé med bacon som blir krispig och gyllene i ugnen och tillsätter vitlök och crème fraiche i potatismoset för ännu mer smak och krämighet. Rostad morot och haricots verts blir ett perfekt tillbehör, men ingen helgmiddag är komplett utan en sås – i kväll svänger vi ihop en härlig variant med stekt lök att toppa kyckling och mos med.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

62.5 g

Bacon, skivor

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Lök

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

150 g

Haricots verts

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3016 kJ
Energi (kcal)721 kcal
Fett33.1 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater60.5 g
varav socker13.8 g
Protein46.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga potatismos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök. 

Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med crème fraiche, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

Rosta grönsaker
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Ansa haricots verts.

Skär lök i tunna skivor.

Placera morot och haricots verts på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 10-15 min, tills mjuka. 

Tillaga kyckling
3

Linda in kyckling i bacon [½ paket, 2P].

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek kyckling i 1-2 min per sida, eller tills brynt. 

Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 5-6 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga löksås
4

Under tiden, smält smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelvärme.

Stek lök i 4-5 min, eller tills mjuk.

Rör i brunsås och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 1-2 min, eller tills genomvarm.

Smaka av med salt och peppar.

Förbered gräslök
5

Finhacka gräslök.

Servera
6

Lägg upp vitlöksmos och rostade grönsaker på tallrikar. 

Ringla över löksås och toppa med kyckling. 

Garnera med gräslök.