Dags att laga en enkel och god middag som med små medel blir extra lyxig! Vi lindar kycklinginnerfilé med bacon som blir krispig och gyllene i ugnen och tillsätter vitlök och crème fraiche i potatismoset för ännu mer smak och krämighet. Rostad morot och haricots verts blir ett perfekt tillbehör, men ingen helgmiddag är komplett utan en sås – i kväll svänger vi ihop en härlig variant med stekt lök att toppa kyckling och mos med.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
62.5 g
Bacon, skivor
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Lök
100 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot
150 g
Haricots verts
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med crème fraiche, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Ansa haricots verts.
Skär lök i tunna skivor.
Placera morot och haricots verts på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 10-15 min, tills mjuka.
Linda in kyckling i bacon [½ paket, 2P].
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek kyckling i 1-2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 5-6 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, smält smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelvärme.
Stek lök i 4-5 min, eller tills mjuk.
Rör i brunsås och vatten [1/2 dl | 1 dl], och sjud i 1-2 min, eller tills genomvarm.
Smaka av med salt och peppar.
Finhacka gräslök.
Lägg upp vitlöksmos och rostade grönsaker på tallrikar.
Ringla över löksås och toppa med kyckling.
Garnera med gräslök.