Här får ni en perfekt måltid till en lunch, eller till en kvällsmat som ska gå fort. Ljuvligt spröd baguette med vitlök, toppas med kallrökt lax, vackra gurkband, skivad rödlök, och honungs- och senapsdressing med dill. Vår goda baguette serverar vi med ugnsbakad dillpotatis och krämig majo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
½
Rödlök
1
Gurka
1
Dill
12.5
Honung
6
Senap
(Innehåller Senap)
1
Vitlöksklyfta
2
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
30
Salladsmix
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Olivolja (steg 3)
2
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Riv gurka i långa band med en potatisskalare. Finhacka dill. Skölj salladsmix.
Blanda honung [1/2 paket, 2P], senap [1/2 paket, 2P], olivolja* [2 msk | 4 msk], och hälften av dillen i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Finhacka eller pressa vitlök. Blanda olivolja* [2 msk | 4 msk], vitlök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Dela bröd på längden. Bre brödet med vitlöksolja. Rosta på en plåt i ugnen i 7-8 min.
Blanda färdigrostad potatis med resterande dill.
Bygg baguette med rökt lax, honungs- och senapsdressing, gurka, rödlök och salladsmix [1/2 stk, 2P]. Servera dillpotatis och majonnäs vid sidan av.