Här får ni en perfekt måltid till en lunch, eller till en kvällsmat som ska gå fort. Ljuvligt spröd baguette med vitlök, toppas med kallrökt lax, vackra gurkband, skivad lök, och honungs- och senapsdressing med dill. Vår goda baguette serverar vi med ugnsbakad dillpotatis och krämig majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
½ st
Lök
1 st
Gurka
1 portionspåse
Dill
12.5 g
Honung
6 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
30 g
Salladsmix
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Skär lök [½ st, 2P] i tunna skivor.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Finhacka dill.
Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P].
Blanda honung [1/2 paket, 2P], senap [1/2 paket, 2P], olivolja [2 msk | 4 msk] och hälften av dillen i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Dela bröd på längden och bre det med vitlöksolja.
Rosta det på ett galler i ugnen i 7-8 min.
Blanda färdigrostad potatis med resterande dill.
Bygg baguette med kallrökt lax, honungs- och senapsdressing, gurka, lök och salladsmix.
Servera dillpotatis och majonnäs vid sidan av.