Baguette med kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baguette med kallrökt lax

Baguette med kallrökt lax

ugnsbakad dillpotatis och söt senapsdressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Här får ni en perfekt måltid till en lunch, eller till en kvällsmat som ska gå fort. Ljuvligt spröd baguette med vitlök, toppas med kallrökt lax, vackra gurkband, skivad lök, och honungs- och senapsdressing med dill. Vår goda baguette serverar vi med ugnsbakad dillpotatis och krämig majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Gluten
Vete
Fisk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

½ st

Lök

1 st

Gurka

1 portionspåse

Dill

12.5 g

Honung

6 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

30 g

Salladsmix

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)940 kcal
Energi (kJ)3932 kJ
Fett50.5 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater99.6 g
varav socker14.9 g
Protein25.3 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. 

Förbered grönsaker
2

Skär lök [½ st, 2P] i tunna skivor.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Finhacka dill.

Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P]. 

Blanda dressing
3

Blanda honung [1/2 paket, 2P], senap [1/2 paket, 2P], olivolja [2 msk | 4 msk] och hälften av dillen i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Baka baguette
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Dela bröd på längden och bre det med vitlöksolja.

Rosta på ett galler i ugnen i 7-8 min.

Blanda dill & potatis
5

Blanda färdigrostad potatis med resterande dill.

Servera
6

Bygg baguette med kallrökt lax, honungs- och senapsdressing, gurka, lök och salladsmix.

Servera dillpotatis och majonnäs vid sidan av.