Baguette med kallrökt lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baguette med kallrökt lax

Baguette med kallrökt lax

ugnsbakad dillpotatis och söt senapsdressing

Här får ni en perfekt måltid till en lunch, eller till en kvällsmat som ska gå fort. Ljuvligt spröd baguette med vitlök, toppas med kallrökt lax, vackra gurkband, skivad lök, och honungs- och senapsdressing med dill. Vår goda baguette serverar vi med ugnsbakad dillpotatis och krämig majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

½ st

Lök

1 st

Gurka

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

30 g

Salladsmix

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)948 kcal
Energi (kJ)3967 kJ
Fett52.6 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater96.8 g
varav socker12.1 g
Protein25.5 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. 

Förbered grönsaker
2

Skär lök [½ st, 2P] i tunna skivor.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Finhacka dill.

Skölj salladsmix [1/2 påse, 2P]. 

Blanda dressing
3

Blanda honungs- och senapsdressing, olivolja [2 msk | 4 msk] och hälften av dillen i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Baka baguette
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja [2 msk | 4 msk], vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Dela bröd på längden och bre det med vitlöksolja.

Rosta på ett galler i ugnen i 7-8 min.

Blanda dill & potatis
5

Blanda färdigrostad potatis med resterande dill.

Servera
6

Fyll baguette med kallrökt lax, honungs- och senapsdressing, gurka, lök och salladsmix.

Servera dillpotatis och majonnäs vid sidan av.