Fram med stekpannan och kastrullen och sväng ihop dessa läckra köttbullar med smakrik baharatkryddning, grönsaker och couscous på bara 20 min. Kocken bakom receptet, Sara, är en mästare i köket och hon tar dig steg för steg igenom hur du snabbt och enkelt säkrar veckans läckraste måltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Körsbärstomater
2
Baharat kryddmix
1
Bladpersilja
2
Finkrossade tomater
Nötfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Köttbuljong
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
1
Morot
1
Ägg
2
Vatten
Koka upp vatten* och salt* (se ingredienslistan) i en kastrull. Rör i couscous, sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen. Låt stå ca 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.
Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva paprika tunt. Riv morot. Skär körsbärstomater i halvor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika, morot och körsbärstomater i 3-4 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fräs ytterligare ca 1 min. För över grönsakerna på en tallrik och ställ dem åt sidan.
Blanda nötfärs, panko, ägg*, en generös nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. Rulla färsen till köttbullar, ta ca 1 msk färs till varje köttbulle. Det blir ca 4 köttbullar per person. Lägg dem på en tallrik.Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttbullarna i 8-10 min, eller tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet inte längre är rosa.
Lägg tillbaka grönsakerna i pannan tillsammans med krossade tomater, köttbuljong och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt koka i 3-4 min tills såsen har tjocknat något.Grovhacka persilja.
Fördela couscous, baharatköttbullar och grönsaker mellan era tallrikar. Garnera med persilja, och middagen är serverad.