Vår kock Sophie har botaniserat i världens skafferi och presenterar här ett spännande vardagdsrecept på persiljecouscous och baharatköttfärs - mellanösterns favoritkryddblandning med en oerhörd smakrikedom. Färsen steks tillsammans med grönsaker och krossade tomater till en aromatisk och smakintensiv gryta som kommer få dina smaklökar att dansa magdans av glädje. Mandlar och en klick gräddfil ger rätten final med stil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
4
Köttbuljong
2
Vitlöksklyfta
1
Morot
1
Röd paprika
1
Citron
1
Bladpersilja
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
250
Nötfärs
2
Baharat kryddmix
Krossade tomater
1
Finkrossade tomater
75
Gräddfil
¼
Salt
2.5
Vatten
Finhacka vitlök. Riv oskalad morot. Kärna ur och skär paprika i 2 cm breda bitar. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i ca 5 min, eller tills allt vatten har absorberats.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 2-3 min.
Tillsätt nötfärsen, hacka den med stekspaden och stek i 3-4 min, eller tills den fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, citronzest och baharat kryddmix och stek ca 1 min. Rör ner krossade tomater, vatten* (se ingredienslistan) och salt*. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.
Tillsätt hälften av persiljan till couscousen och fluffa upp den med en gaffel.
Fördela persiljecouscous och baharatköttfärs mellan era tallrikar. Toppa med mandlar, resterande persilja och en klick gräddfil. Servera med citronklyftor vid sidan av.