topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baharatköttfärs

Baharatköttfärs

med mandlar och persilja

Vår kock Sophie har botaniserat i världens skafferi och presenterar här ett spännande vardagdsrecept på persiljecouscous och baharatköttfärs - mellanösterns favoritkryddblandning med en oerhörd smakrikedom. Färsen steks tillsammans med grönsaker och krossade tomater till en aromatisk och smakintensiv gryta som kommer få dina smaklökar att dansa magdans av glädje. Mandlar och en klick gräddfil ger rätten final med stil.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Nötter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

4

Köttbuljong

2

Vitlöksklyfta

1

Morot

1

Röd paprika

1

Citron

1

Bladpersilja

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

250

Nötfärs

2

Baharat kryddmix

Krossade tomater

1

Finkrossade tomater

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)484 kcal
Energi (kJ)2023 kJ
Fett19.74 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater38.22 g
varav socker10.8 g
Protein33.87 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka vitlök. Riv oskalad morot. Kärna ur och skär paprika i 2 cm breda bitar. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Koka couscous
2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i ca 5 min, eller tills allt vatten har absorberats.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 2-3 min.

Stek färs
4

Tillsätt nötfärsen, hacka den med stekspaden och stek i 3-4 min, eller tills den fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, citronzest och baharat kryddmix och stek ca 1 min. Rör ner krossade tomater, vatten* (se ingredienslistan) och salt*. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

Blanda persiljecouscous
5

Tillsätt hälften av persiljan till couscousen och fluffa upp den med en gaffel.

Servera
6

Fördela persiljecouscous och baharatköttfärs mellan era tallrikar. Toppa med mandlar, resterande persilja och en klick gräddfil. Servera med citronklyftor vid sidan av.