Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Pasta bolognese (eller helt enkelt spaghetti med köttfärssås) har du säkert lagat massor av gånger, men har du testat ciabatta med bolognese? Vi fyller brödet med den klassiska tomatsåsen, toppar med ost och gräddar det – alla vill garanterat ha en bit!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
250 g
Ciabatta
(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
1 burk
Tomatpuré
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek blandfärs i 2–3 min, eller tills brynt.
Tillsätt Mamas Favorit, tomat, vitlök, tomatpuré, salt och en nypa peppar. Stek i 1 min, eller tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skär en V-formad fördjupning längs hela ciabattan. Gröp ur bröd med en sked eller händerna och fyll med bolognese. Toppa med gouda.
Placera den fyllda ciabattan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 5–6 min, eller tills osten har smält och brödet är krispigt.
Servera ciabattan medan den är varm.