Ikväll frestar vi Banh mi-inspirerad fläskbowl med sojasås, sweet chili och vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja. Vi bygger vår bowl med fläskkött, fluffigt ris, picklad gurka och morot, och så toppar vi med srirachamajonnäs, koriander, mynta och sesamfrön!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
5
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
300
Fläskytterfilé
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
40
Sweet chilisås
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Gurka
1
Morot
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Mynta & koriander
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Socker (steg 3)
2
Vatten (steg 3)
2
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Tärna morot (oskalad) och gurka [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Blanda vitvinsvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en medelstor skål.
Rör i gurka och morot och ställ åt sidan.
Häll av lagen precis innan servering.
Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kött, krydda med Ginger Ninja, en nypa salt och peppar. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sänk till medelvärme.
Rör i sojasås [1/2 paket, 2P], sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk], och sjud i 1 min. Ta stekpannan av värme.
Plocka myntablad och korianderblad (riv isär stora blad).
Rör om i ris med en gaffel. Lägg upp ris, kött och picklade grönsaker i skålar.
Toppa med resterande sås från stekpannan.
Ringla över srirachamajonnäs.
Garnera med koriander, mynta och sesamfrön [1/2 paket, 2P].