Ikväll frestar vi Banh mi-inspirerad fläskbowl med sojasås, sweet chili sås och vår egen kryddblandning med ingefära som vi kallar Ginger Ninja. Vi bygger vår bowl med fläskkött, fluffigt ris, picklad gurka och morot, och så toppar vi med srirachamajo, koriander, mynta och sesamfrön!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
5 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
300 g
Fläskytterfilé
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
40 g
Sweet chilisås
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Gurka
1 st
Morot
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 portionspåse
Mynta & koriander
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka morot (oskalad) och gurka [1/2 st, 2P].
Blanda vitvinsvinäger, vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en medelstor skål.
Rör i gurka och morot och ställ åt sidan.
Häll av lagen precis innan servering.
Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda. Krydda det med Ginger Ninja, salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sänk till medelvärme och rör i sojasås [1/2 paket, 2P], sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk]. Sjud i ytterligare 1 min, och ta sen stekpannan av värme.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, plocka myntablad och korianderblad (riv isär stora blad).
Rör om i ris med en gaffel precis innan servering.
Lägg upp ris, kött och picklade grönsaker i skålar.
Toppa med resterande sås från stekpannan. Ringla över srirachamajonnäs.
Garnera med koriander, mynta och sesamfrön [1/2 paket, 2P].