Sloppy Joe är en amerikansk rätt och består av nötfärs i tomatsås som serveras i hamburgerbröd. Med vår enkla variant blir det en snabb middag som hela familjen kommer att gilla. Vi serverar våra Sloppy Joes med riven gouda, gurka och en krispig rödkålssallad med morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
225 g
Nötfärs
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)
1 st
Tomatpuré
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1 st
Morot
1 st
Gurka
75 g
Rödkål, förskuren
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till sås
1 msk
Vatten till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, lök, BBQ-kryddmix, salt och en nypa peppar. Stek i 4–5 min, eller tills färsen är brynt.
Tillsätt tomatpuré, smör, BBQ-sås, worcestershiresås och vatten och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Skär gurka i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda morot, rödkål, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Fyll bröd med BBQ-färs toppad med gouda och gurka.
Servera med kålsallad.