Snabb Sloppy Joe på BBQ-kryddad nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snabb Sloppy Joe på BBQ-kryddad nötfärs

med gouda och rödkåls- och morotsallad

Sloppy Joe är en amerikansk rätt och består av nötfärs i tomatsås som serveras i hamburgerbröd. Med vår enkla variant blir det en snabb middag som hela familjen kommer att gilla. Vi serverar våra Sloppy Joes med riven gouda, gurka och en krispig rödkålssallad med morot.

Allergener:
Ägg
Soja
Sulfiter
Senap
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

225 g

Nötfärs

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

1 st

Tomatpuré

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

1 st

Morot

1 st

Gurka

75 g

Rödkål, förskuren

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till sås

1 msk

Vatten till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3851 kJ
Energi (kcal)920 kcal
Fett56.3 g
varav mättat23.3 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker29.6 g
Protein38.5 g
Salt4.3 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka lök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, lök, BBQ-kryddmix, salt och en nypa peppar. Stek i 4–5 min, eller tills färsen är brynt.

Tillsätt tomatpuré, smör, BBQ-sås, worcestershiresås och vatten och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

2

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

3

Skär gurka i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Blanda morot, rödkål, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

4

Fyll bröd med BBQ-färs toppad med gouda och gurka.

Servera med kålsallad.