Har du aldrig hört om BBQ-blomkål? Så är det på tiden att prova en utsökt kombination, som du säkert kommer att vilja laga många fler gånger. Som tillbehör har vi samlat ihop ett fyrverkeri av färger och smaker i den vackra vildrissalladen som innehåller paprika, bönor, salladslök och rostad majs. Vi toppar med koriander och med lagom stark cajun aioli, och så tror vi tyvärr inte att det blir några rester kvar till imorgon!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
550
Blomkål
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Kidneybönor
1
Röd paprika
100
Basmati vildris
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Salladslök
1
Majs
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Ekologisk lime
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i 3 cm stora buketter. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över BBQ-sås, en nypa salt* och peppar*. Strö över panko, vänd tills buketterna är täckta. Rosta i ugnen i 15-20 min eller tills blomkålen är krispig.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan).Tillsätt vildris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka ris i kastrullen. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av majs. Hetta upp en stor torr stekpanna på hög värme. Rosta majs i 3-4 min, tills den börjar få färg. För över till en stor skål. Skölj kidneybönor [1/2 paket, 2 pers]. Finhacka paprika. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor.
Tillsätt bönor, paprika, salladslök, en stor skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* till skålen med majs, och blanda väl. Blanda Ay Cajun-ba, aioli och en skvätt vatten* i en liten skål. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om du vill ha en tunnare dressing.
Blanda grönsakerna med ris innan servering. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Det är viktigt att krydda! Smaka av och tillsätt eventuellt mer limejuice.
Lägg upp vildrissallad och BBQ blomkål i djupa skålar. Ringla över cajunaioli.