Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll steker vi vegofärs och morot med cajunkryddor, BBQ-sås och grönsaksbuljong. Vi serverar vår BBQ-glaserad vegofärs med fluffigt ris, rå 'majsslaw' med kål, salladslök, lime och koriander, och en spicy srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 burk
Majs
½ st
Lime
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Morot
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
150 g
Långkornigt vitt ris
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, morot och Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller tills lätt brynt.
Rör i BBQ-sås, grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl].
Under tiden, häll av majs.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda kål, salladslök, majs, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp ris, vegofärs och majsslaw i skålar.
Toppa med srirachamajonnäs.