Korv med bröd är en standardrätt i många barnfamiljer, men i kväll lagar vi denna klassiker i ny tappning. Vi fyller korvbröd med mör pulled pork som vi smaksätter med BBQ-sås och senap, och toppar våra hotdogs med syltad rödlök och hackad gräslök. Sprödrostade pommes går hem hos hela familjen och en snabb sallad på spenat och äpple blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled pork
2 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
500 g
Potatis
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½ st
Rödlök
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Äpple
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Ketchup (steg 6)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Halvera rödlök och skär den [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.
Skölj spenat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka gräslök.
Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Under tiden, blanda äpple, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Rör ner senap [1/2 paket, 2P] och BBQ-sås i kastrullen med pulled pork. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
TIPS: Skippa senap eller använd mindre om du inte gillar det.
Fyll korvbröd med pulled pork.
Toppa med syltad rödlök och gräslök.
Servera med pommes, sallad och en klick ketchup [1 msk | 2 msk] att doppa i.