BBQ-glaserade pulled pork-hotdogs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserade pulled pork-hotdogs

BBQ-glaserade pulled pork-hotdogs

med pommes och spenat- och äppelsallad

Korv med bröd är en standardrätt i många barnfamiljer, men i kväll lagar vi denna klassiker i ny tappning. Vi fyller korvbröd med mör pulled pork som vi smaksätter med BBQ-sås och senap, och toppar våra hotdogs med syltad rödlök och hackad gräslök. Sprödrostade pommes går hem hos hela familjen och en snabb sallad på spenat och äpple blir ett perfekt tillbehör.

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

500 g

Potatis

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½ st

Rödlök

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Äpple

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Ketchup (steg 6)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3084 kJ
Energi (kcal)737 kcal
Fett22.7 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater97.2 g
varav socker25 g
Protein35.5 g
Salt8.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Medium Saucepan

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Förbered grönsaker
2

Halvera rödlök och skär den [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka gräslök.

Laga pulled pork
3

Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Blanda sallad
4

Under tiden, blanda äpple, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Rör ner senap [1/2 paket, 2P] och BBQ-sås i kastrullen med pulled pork. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

TIPS: Skippa senap eller använd mindre om du inte gillar det.

Servera
6

Fyll korvbröd med pulled pork.

Toppa med syltad rödlök och gräslök.

Servera med pommes, sallad och en klick ketchup [1 msk | 2 msk] att doppa i.