BBQ-glaserade vegofärsbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserade vegofärsbiffar

BBQ-glaserade vegofärsbiffar

med grönsaksmos och gräddfilsslaw

Njut av en lättlagad grön måltid med våra BBQ-glaserade vegofärsbiffar som vi serverar med ett lent potatismos med palsternacka och vitlök. Vi hinner också svänga ihop en krämig gräddfilsslaw för att göra middagen komplett.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Ägg
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Palsternacka

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

120 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 st

Salladslök

1 st

Morot, Julienne

150 g

Förskuren spetskål

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1

Ägg till biffar

¼ tsk

Salt till biffar

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till slaw

2 msk

Vatten till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3089 kJ
Energi (kcal)738 kcal
Fett22.9 g
varav mättat6 g
Kolhydrater99.1 g
varav socker30.9 g
Protein31.8 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis, palsternacka och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis, palsternacka och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered biffar
2

Blanda vegofärs, ströbröd, BBQ-kryddmix, ägg, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till grova bollar med fuktiga händer (2 per person). Lägg över på en tallrik.

TIPS: Färsen är ganska våt, så krama bollarna försiktigt för att få dem att hålla ihop.

Stek biffar
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 2–3 min på ena sidan, eller tills kanterna är brynta. Sänk till medelvärme, vänd bollar försiktigt och platta till dem för att forma biffar.

Stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

Blanda slaw
4

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Blanda morot, kål, salladslök, gräddfil, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Tillsätt glaze
5

Tillsätt BBQ-sås och vatten till pannan med biffar.

Vänd biffar i glaze och sjud i 1 min.

Servera
6

Lägg upp mos, slaw och biffar på tallrikar.

Skeda resterande glaze över biffar.