Njut av en lättlagad grön måltid med våra BBQ-glaserade vegofärsbiffar som vi serverar med ett lent potatismos med palsternacka och vitlök. Vi hinner också svänga ihop en krämig gräddfilsslaw för att göra middagen komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Palsternacka
1 st
Vitlöksklyfta
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)
120 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1 st
Salladslök
1 st
Morot, Julienne
150 g
Förskuren spetskål
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1
Ägg till biffar
¼ tsk
Salt till biffar
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till slaw
2 msk
Vatten till glaze
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.
Koka potatis, palsternacka och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis, palsternacka och vitlök med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Blanda vegofärs, ströbröd, BBQ-kryddmix, ägg, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till grova bollar med fuktiga händer (2 per person). Lägg över på en tallrik.
TIPS: Färsen är ganska våt, så krama bollarna försiktigt för att få dem att hålla ihop.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 2–3 min på ena sidan, eller tills kanterna är brynta. Sänk till medelvärme, vänd bollar försiktigt och platta till dem för att forma biffar.
Stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Blanda morot, kål, salladslök, gräddfil, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Tillsätt BBQ-sås och vatten till pannan med biffar.
Vänd biffar i glaze och sjud i 1 min.
Lägg upp mos, slaw och biffar på tallrikar.
Skeda resterande glaze över biffar.