Samla hela familjen i köket och laga kvällsmat som kommer att uppskattas av både stora och små! Dagens middag bjuder på välkända smaker från det amerikanska köket. Vi lagar knapriga pommes som blir extra goda med ett täcke av riven ost och cajunkryddad pulled pork som vi toppar med BBQ-sås. En krämig slaw med kålmix och gräddfil blir rättens gröna inslag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Rökt paprikapulver
500 g
Potatis
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
300 g
Pulled pork
1 portionspåse
Gräslök
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till slaw
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, finhacka gräslök.
Placera kött, sky från förpackningen, kycklingbuljong och Ay Cajun-ba i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Under tiden, blanda gräddfil, salladsmix, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Toppa färdiga pommes med finriven ost och låt den smälta.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Lägg upp pommes, pulled pork och slaw i djupa tallrikar.
Ringla BBQ-sås över pulled pork och toppa med gräslök.