Kvällens recept passar både kräsna barn och vuxna som vill att det ska gå snabbt och enkelt att laga middag! Vi vänder grillost i BBQ-panering och steker den krispig och gyllene medan vi ugsnrostar klyftpotatis som toppas med riven ost. En ranchdressing på vitlök, gräddfil och majonnäs blir perfekta att doppa både nuggets och potatis i och vi serverar vår smarriga rätt med en sallad på spenat, majs och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 burk
Majs
1 st
Morot, Julienne
½ st
Vitlöksklyfta
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, toppa med riven ost och rosta resterande tid.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Blanda vitlök, gräddfil, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Skölj spenat.
Häll av majs.
Blanda spenat, majs, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Skär grillost i 2 cm stora bitar.
Lägg mjöl [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko, BBQ-kryddmix och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Lägg upp grillost, ostgratinerad potatis och sallad på tallrikar.
Servera med en klick dressing.