BBQ-kryddade grillostnuggets
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kryddade grillostnuggets

BBQ-kryddade grillostnuggets

med ostgratinerad potatis och majssallad

Kvällens recept passar både kräsna barn och vuxna som vill att det ska gå snabbt och enkelt att laga middag! Vi vänder grillost i BBQ-panering och steker den krispig och gyllene medan vi ugsnrostar klyftpotatis som toppas med riven ost. En ranchdressing på vitlök, gräddfil och majonnäs blir perfekta att doppa både nuggets och potatis i och vi serverar vår smarriga rätt med en sallad på spenat, majs och morot.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 burk

Majs

1 st

Morot, Julienne

½ st

Vitlöksklyfta

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4500 kJ
Energi (kcal)1076 kcal
Fett61 g
varav mättat30.6 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker16 g
Protein44.4 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, toppa med riven ost och rosta resterande tid.

Gör dressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda vitlök, gräddfil, majonnäs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Skölj spenat.

Häll av majs.

Blanda spenat, majs, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Panera grillost
4

Skär grillost i 2 cm stora bitar.

Lägg mjöl [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko, BBQ-kryddmix och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Stek grillost
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Servera
6

Lägg upp grillost, ostgratinerad potatis och sallad på tallrikar.

Servera med en klick dressing.