topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kyckling

BBQ-kyckling

med majsris och ranchdressing

Kvällens middag för tankarna till en diner i den amerikanska södern, de underbart saftiga kycklingfiléerna riktigt smälter i munnen och förhöjs av den heta och smakrika BBQ-såsen. Servera kycklingen med nykokt fluffigt majsris med salladslök och en krämig hemlagad ranchdressing. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 burk

Majs

2 st

Tomat

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 portionspåse

Gräslök

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Salladslök

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3396 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett31.5 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater87.3 g
varav socker20.1 g
Protein41.6 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka tomat.

Häll av majs.

Skiva salladslök tunt.

Finhacka gräslök.

Blanda gräddfil, aioli, gräslök, salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.

Krydda med salt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta majs
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4–5 min. Ställ åt sidan i en skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2–3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt BBQ-sås till stekpannan när kycklingen är genomstekt, täck den med sås och ta sen av från värme.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda majsris
5

Under tiden, rör i majs och salladslök med vitlöksriset. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp majsris på tallrikar. Toppa med BBQ-kyckling, tomat och skeda över resterande sås från stekpannan. 

Servera ranchdressing vid sidan av.