Kvällens middag för tankarna till en diner i den amerikanska södern, de underbart saftiga kycklingfiléerna riktigt smälter i munnen och förhöjs av den heta och smakrika BBQ-såsen. Servera kycklingen med nykokt fluffigt majsris med salladslök och en krämig hemlagad ranchdressing. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 burk
Majs
2 st
Tomat
150 g
Jasminris
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1 portionspåse
Gräslök
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Salladslök
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Finhacka (eller pressa) vitlök.
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka tomat.
Häll av majs.
Skiva salladslök tunt.
Finhacka gräslök.
Blanda gräddfil, aioli, gräslök, salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.
Krydda med salt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4–5 min. Ställ åt sidan i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2–3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekt.
Tillsätt BBQ-sås till stekpannan när kycklingen är genomstekt, täck den med sås och ta sen av från värme.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, rör i majs och salladslök med vitlöksriset. Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp majsris på tallrikar. Toppa med BBQ-kyckling, tomat och skeda över resterande sås från stekpannan.
Servera ranchdressing vid sidan av.