Kvällens middag bjuder på en symfoni av kryddor och smaker. Servera BBQ-kyckling med fluffig couscous blandad med ugnsrostade grönsaker och gratinerade tomater med krispigt pankotäcke. Yoghurtsåsen med chili tillför både svalka och hetta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ g
Chiliflakes
2 st
Tomat
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
2 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Halvera tomat.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.
Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.
Lägg morot och lök på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda generöst med salt och peppar, och blanda.
Lägg tomat med skärsidan uppåt på andra plåthalvan. Krydda med en nypa salt.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.
Under tiden, blanda panko [1/2 påse, 2P], Mamas favorit [1/2 påse, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål.
Strö pankoblandning över tomater 5 min innan grönsakerna är färdiga.
Under tiden, krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper och ugnsstek i 8-10 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Koka upp vatten [21/2 dl | 5 dl], kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor kastrull.
Tillsätt couscous och olivolja [1/2 msk | 1 msk] och rör om. Ta av kastrullen från värmen och låt couscous vila under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.
Under tiden, grovhacka persilja.
Skölj spenat.
Blanda yoghurt, chili flakes [1/2 påse, 2P], en nypa salt och peppar i en skål.
Rör ned rostad morot och lök, spenat och persilja i couscous.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp couscous, kyckling och gratinerad tomat på tallrikar.
Servera med en klick chiliyoghurt.