I kväll bjuder vi på en fantastisk rätt med en symfoni av både färger och smaker. Vad sägs om BBQ-marinerad kyckling på en bädd av fluffigt ris som smaksatts med cajunkryddor och fått sällskap av morot, rödlök, paprika och lime? En krämig persiljedressing med gräddfil blir ett perfekt tillbehör, och denna smarriga middag svänger du ihop på en halvtimme.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Rödlök
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 portionspåse
Bladpersilja
½ msk
Olja till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek morot, rödlök, Ay Cajun-ba och Tex-Mex i 1–2 min, tills lätt mjuka och väldoftande.
Tillsätt vatten, ris och salt och koka upp. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Skär lime i klyftor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda gräddfil, persilja och en nypa salt i en liten skål.
Blanda färdigt ris med paprika och en skvätt limesaft i kastrullen.
Lägg upp ris i skålar.
Skär kyckling i tunna skivor och placera ovanpå ris.
Strö över salladslök och ringla över persiljedressing.