Här bjuder vi på en allsidig och spännande rätt, perfekt till helgen, eller till att piffa upp en vardagskväll. Ljuvlig fläskytterfilé marineras i BBQ-sås, och rostas sen till perfektion. I ugnen är där också plats spetskål, som rostas med smör och ost, och sen toppas med krispig prosciutto. Fantastiska tillbehör är krispig klyftpotatis och krämig gräslöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskytterfilé
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
500
Potatis
50
Prosciutto
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
400
Spetskål
40
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Oregano
1
Gräslök
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1.5
Smör (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.
Under tiden, blanda BBQ-sås, sojasås och Ay Cajun-ba i en medelstor skål. Vänd i köttet så det täcks.
Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och häll över resterande marinad.
Rosta i ugnen i 14-18 min, eller tills brynt och genomstekt. Låt sedan köttet vila i ett foliepaket tills servering.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Smält smör [11/2 spsk I 3 spsk] i micron eller i en kastrull.
Skär spetskål i 4 cm klyftor och placera den i en ugnsform. Ringla över smält smör och strö över ost. Krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar.
Baka i ugnen i 20-25 min.
Under tiden, plocka oreganoblad.
Finhacka gräslök.
Blanda gräslök, gräddfil, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Placera prosciutto på plåten du använde till kött när det återstår 10 min av spetskålens tillagningstid.
Rosta i ugnen i 8-10, eller tills krispig.
Skär köttet i skivor.
Lägg upp BBQ-marinerad fläskytterfilé, rostad spetskål och klyftpotatis på tallrikar.
Ringla över kvarvarande marinad över köttet och smula prosciutto över spetskål,
Strö över oregano.
Servera med gräslöksdressing.