topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med salladslöksris och persiljeyoghurt

Ikväll bjuder vi på en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga recept innehåller perfekt stekt bbq-marinerad kyckling, fluffigt ris med salladslök, paprika och lime, och en ljuvligt krämig och vackert grön persiljeyoghurt.

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5

Tex-Mex

½

Rödlök

1

Paprika

1

Morot

1

Salladslök

½

Lime

1

Bladpersilja

150

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Salt (steg 2)

3

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)640 kcal
Energi (kJ)2676 kJ
Fett15.6 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater77.3 g
varav socker14 g
Protein41.5 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek morot, rödlök, Ay Cajun-ba och Tex-Mex i 1-2 min, tills lätt mjuka och väldoftande. 

Koka ris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Tillaga kyckling
3

Under tiden, krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11-12 min, tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör persiljeyoghurt
4

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Finhacka persilja. 

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda yoghurt, persilja och en nypa salt i en liten skål. 

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.

Blanda salladslöksris
5

Blanda färdigt ris, paprika, vit salladslök och en skvätt limejuice i kastrullen. 

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Skär kyckling i tunna skivor och placera ovanpå ris. 

Strö över grön salladslök och ringla över persiljeyoghurt.