Ikväll bjuder vi på en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga recept innehåller perfekt stekt bbq-marinerad kyckling, fluffigt ris med salladslök, paprika och lime, och en ljuvligt krämig och vackert grön persiljeyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5
Tex-Mex
½
Rödlök
1
Paprika
1
Morot
1
Salladslök
½
Lime
1
Bladpersilja
150
Långkornigt vitt ris
½
Olivolja (steg 1)
½
Salt (steg 2)
3
Vatten (steg 2)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek morot, rödlök, Ay Cajun-ba och Tex-Mex i 1-2 min, tills lätt mjuka och väldoftande.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11-12 min, tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda yoghurt, persilja och en nypa salt i en liten skål.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.
Blanda färdigt ris, paprika, vit salladslök och en skvätt limejuice i kastrullen.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ris i skålar.
Skär kyckling i tunna skivor och placera ovanpå ris.
Strö över grön salladslök och ringla över persiljeyoghurt.