BBQ-panerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-panerad grillost

BBQ-panerad grillost

med pommes och kål- och äppelsallad

På jakt efter middagsmat som går hem hos hela familjen? Vem kan tacka nej till krispiga pommes och gyllenstekt grillost med BBQ-panering? En citrondoftande kål- och äppelsallad med tranbär och en gräddfilssås med vitlökssmak blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Olja till sallad

2 msk

Vatten till panering

1 msk

Mjöl till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4129 kJ
Energi (kcal)987 kcal
Fett48.4 g
varav mättat26.9 g
Kolhydrater105 g
varav socker32.9 g
Protein35.8 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.  

Blanda vitlöksdressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en litenskål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera citron.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.

Rör ner äpple, tranbär och salladsmix.

Förbered panering
4

Skär grillost i 1 cm tunna skivor (3 per person).

Blanda BBQ-sås och vatten i endjup tallrik.

Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypapeppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl i en tredjedjup tallrik.

Stek grillost
5

Panera grillost först i mjöl, sen i BBQ-sås och sisti panko.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värmeoch tillsätt olivolja så det täcker pannan.

När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid,stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper

Servera
6

Lägg upp grillost, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing som dipp.