På jakt efter middagsmat som går hem hos hela familjen? Vem kan tacka nej till krispiga pommes och gyllenstekt grillost med BBQ-panering? En citrondoftande kål- och äppelsallad med tranbär och en gräddfilssås med vitlökssmak blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
1 msk
Olja till sallad
2 msk
Vatten till panering
1 msk
Mjöl till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en litenskål och ställ åt sidan.
Halvera citron.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.
Rör ner äpple, tranbär och salladsmix.
Skär grillost i 1 cm tunna skivor (3 per person).
Blanda BBQ-sås och vatten i endjup tallrik.
Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypapeppar i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl i en tredjedjup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i BBQ-sås och sisti panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värmeoch tillsätt olivolja så det täcker pannan.
När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid,stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper
Lägg upp grillost, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing som dipp.