topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-pizza

BBQ-pizza

med köttfärs och gröna tomater

Pizza kan göras på många sätt. Denna BBQ-pizza med köttfärsås är extra smakrik, och får grill smak av BBQ-sås. En annorlunda topping är krispiga, marinerade gröna tomater, som serveras råa ovanpå den färdiga pizzan.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

250

Nötfärs

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1

Rödlök

1

Tomat

1

Tomat, Grön

2

Vitlöksklyfta

½

Krossade tomater

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)930 kcal
Energi (kJ)3891 kJ
Fett28.15 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater105.27 g
varav socker25.1 g
Protein47.45 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Skär rödlök
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök.

Bryn köttfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt nötfärs och bryn tills färsen börjar få färg, ca 2-4 min.

Tillsätt krossade tomater
3

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2 per] och Panamat. Stek i 1-2 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med salt* och peppar* efter smak. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Baka pizza
4

Rulla ut pizzadegen (inkluderat bakplåtspapper) på en plåt. Bre ut köttfärssås över pizzadegen och toppa med skivad lök. Ringla över BBQ-sås och toppa med mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 14-16 min. TIPS: Håll öga med pizzan så den inte blir bränd!

Blanda tomater
5

Finhacka tomater och blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Toppa pizzan med tomater och servera.