Pizza kan göras på många sätt. Denna BBQ-pizza med köttfärsås är extra smakrik, och får grill smak av BBQ-sås. En annorlunda topping är krispiga, marinerade gröna tomater, som serveras råa ovanpå den färdiga pizzan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
250
Nötfärs
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Rödlök
1
Tomat
1
Tomat, Grön
2
Vitlöksklyfta
½
Krossade tomater
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt nötfärs och bryn tills färsen börjar få färg, ca 2-4 min.
Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2 per] och Panamat. Stek i 1-2 min, eller tills såsen tjocknat något. Krydda med salt* och peppar* efter smak. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rulla ut pizzadegen (inkluderat bakplåtspapper) på en plåt. Bre ut köttfärssås över pizzadegen och toppa med skivad lök. Ringla över BBQ-sås och toppa med mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 14-16 min. TIPS: Håll öga med pizzan så den inte blir bränd!
Finhacka tomater och blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Toppa pizzan med tomater och servera.