Ikväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling som vi först rostar. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig limedressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
30
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Paprika
2
Rödlök
1
Morot
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½
Lime
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft). Placera kyckling på ena sida av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.
Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda yoghurt och limejuice [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
Skölj spenat.
Rör i spenat, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med färdig bulguren.
Använd två gafflar för att riva tills kycklingen är helt strimlat.
Blanda riven kyckling, BBQ-sås [1/2 paket, 2P] och och en skvätt limesaft i en skål, tills kycklingen är täckt i sås.
Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ pulled chicken, rostade grönsaker och limedressing