BBQ pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ pulled chicken

BBQ pulled chicken

med cajunkryddade grönsaker och limedressing

I kväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling som vi först rostar. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig limedressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Senap
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

30 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

2 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2457 kJ
Energi (kcal)587 kcal
Fett19.3 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater56.1 g
varav socker18.2 g
Protein41.1 g
Salt6.5 g

Instruktioner

Rosta kyckling och grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Placera kyckling på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".

Gör limedressing
3

Under tiden, skär lime i klyftor.

Blanda gräddfil och en skvätt limesaft i en liten skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Tillsätt spenat
4

Skölj spenat.

Rör ner spenat, olivolja och salt i kastrullen med färdig bulgur.

Riv kyckling
5

Använd två gafflar för att riva tills kycklingen är helt strimlad.

Blanda riven kyckling, BBQ-sås och en skvätt limesaft i en skål, tills kycklingen är täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ-kryddad pulled chicken, rostade grönsaker och limedressing.