Ikväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med bbq-smak. Vi börjar med luftigt basmatiris och så bygger vi vår bowl med BBQ-stekt portobello, en fräsch kålsallad med morot och lime, färsk avokado och ananas, och picklad lök. Så ringlar vi över yoghurt och garnerar med salladslök, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
½ st
Rödlök
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ portionspåse
Kruspersilja
1 st
Lime
150 g
Portabello
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1 st
Avokado
1 st
Salladslök
50 g
Ananas
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 4)
1 msk
Vatten* (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Rör i lök och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skär lime i klyftor.
Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].
Blanda yoghurt, persilja, en skvätt vatten, salt och peppar i en liten skål.
Grovhacka svamp.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp med en nypa salt och peppar i 4-5 min, tills mjuk.
Sänk till medelvärme och rör i BBQ-sås, Ay Cajun-ba och vatten [2 msk | 4 msk]. Sjud i 2-3 min.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och skär det i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär bort ananasskal och tärna i små bitar.
Blanda salladsmix, limejuice, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med svamp, sallad, avokado, picklad lök och ananas.
Krydda avokado med en nypa salt.
Ringla över yoghurt och garnera med salladslök.
Servera med resterande limeklyftor.