topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-stekt portobello

BBQ-stekt portobello

med basmatiris och färska grönsaker

Ikväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med bbq-smak. Vi börjar med luftigt basmatiris och så bygger vi vår bowl med BBQ-stekt portobello, en fräsch kålsallad med morot och lime, färsk avokado och ananas, och picklad lök. Så ringlar vi över yoghurt och garnerar med salladslök, och så är maten färdig.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

½ st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ portionspåse

Kruspersilja

1 st

Lime

150 g

Portabello

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 st

Avokado

1 st

Salladslök

50 g

Ananas

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Vatten* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)637 kcal
Energi (kJ)2666 kJ
Fett23.1 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater85 g
varav socker22.8 g
Protein13.5 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla lök
2

Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. 

Rör i lök och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering. 

Förbered grönsaker
3

Skär lime i klyftor.

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].

Blanda yoghurt, persilja, en skvätt vatten, salt och peppar i en liten skål.

Grovhacka svamp.

Stek svamp
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp med en nypa salt och peppar i 4-5 min, tills mjuk.

Sänk till medelvärme och rör i BBQ-sås, Ay Cajun-ba och vatten [2 msk | 4 msk]. Sjud i 2-3 min.

Gör sallad
5

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och skär det i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär bort ananasskal och tärna i små bitar.

Blanda salladsmix, limejuice, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med svamp, sallad, avokado, picklad lök och ananas.

Krydda avokado med en nypa salt.

Ringla över yoghurt och garnera med salladslök.

Servera med resterande limeklyftor.